Trivselgruppen

Berika vardagen för Buas boende och gäster

Sommaren 2010 arrangerade vi Kultur på Tur - en cykelorientering mellan Buas kulturminnen. Mycket omtyckt, och strålande väder! Sommaren 2010 arrangerade vi Kultur på Tur - en cykelorientering mellan Buas kulturminnen. Mycket omtyckt, och strålande väder!

Vi jobbar med:

  • Valborgsfirande
  • Makrillfestival
  • Gångvägar/-stigar
  • Skateboardramp
  • Badbryggor
  • Samarbete med Hembygdsföreningen
  • Marknadsföring av Bua
  • Sätt upp bänkar vid utkiksplatser runt om i Bua. Ex, fyren, lilla berget, Båle.

Vi jobbar med trivselfrågor. Vi försöker göra samhället levande och vi är inte ensamma vår systerförening Brygghuset i Bua jobbar oxå aktivt för att aktivera buaborna.

Valborgsfirande 30 april

Bua bjuder på traditionsenligt valborgsfirande med fackeltåg, drillflickor, musikkår, valborgsmässoeld, vårtalare och fyrverkeri. 

 

Makrillfestival

Sedan 70-talet har Makrillfestivalen arrangerats i Bua. Idrottsklubben Bua IF och Buas Framtid håller just nu på med förberedelser.

 

Buas Utbud blir Guide med Karta
Under 4 års tid har föreningen tryckt upp en broschyr om Buas Utbud. Den finns att tillgå på våra servicebutiker (ICA, frisör, Pressbyrå, Bibliotek etc.). Nu vill vi ta steget längre och gör en karta med guide över Bua och Värö. Allt för turistens sysselsättning men även för boendes intresse.

 

Ungdomsaktivering

Det ska finnas något att göra för alla. Många gånger är det ungdomen som understimuleras. Därför vill vi jobba för, tillsammans med ungdomarna, en aktivare vardag. En sak är skateboardramp, en annan är mer aktiviteter. Vi gjorde en framtidsverkstad i oktober 2011 för att få reda på mer. Den jobbar vi med aktivt i vår lokala utvecklingsplan.

 

Hundrasthagar

Under 2011 gjorde skrivelser till kommunen om att skapa hundrastgårdar i vårt samhälle. Här finns gott om hundar och för att underlätta för alla så vill vi ha utmärkta hagar där dessa kan släppas, under uppsikt av sina ägare.

Vi avvaktar svar från kommunen.