Evenemang

Makrillfestival

Fotograf: Jan-Åke Johansson Fotograf: Jan-Åke Johansson

13 juli öppnar Bua sina armar för bygdens största arrangemang - Makrillfestivalen. Under en dag serveras tusentals portioner makrill m mos och våfflor m grädde och sylt. Upptill erbjuder knallar och lotteristånd tillsammans med tivoli ett stort utbud av nöje. Föreningen Buas Framtid arrangerar tillsammans med ortens idrottsförening Bua IF. Läs mer om arrangemanget här.

Valborgsfirande

Fotograf: Malin Arnesson Fotograf: Malin Arnesson

För 40-onde året i rad firar vi Valborg i Bua. Traditionen började som ett jippo där ortens musikkår underhöll och bägge stora arbetsgivarna Ringhals och Värö Bruk stod för kulorna. Idag är det Föreningen Buas Framtid som tillsammans med sponsorer erbjuder marsch med facklor, vårtal, valborgsmässoeld och stort fyrverkeri. Välkommen till vårt jubileum den 30 april 2013. Läs mer om arrangemanget här.

Midsommarfirande

På Västkustvallen arrangerar idrottsföreningen Bua IF midsommarfirande. Där kan gammal som ung komma och dansa kring den vackra stången, köpa lotter eller kanske testa lyckan i "Finns i sjön". Varmt välkomna hälsas alla boende och besökande till detta arrangemang. Allt överskott går oavkortat till föreningens utveckling.

Cykelfest

Vad vore ett samhälle utan den traditionsenliga cykelfesten? En chans för obekanta att bli än mer bekanta. Kravet är att du är boende, eller har en permanent bostad här på orten. Festligheterna går ut på att cykla mellan hushållen och njuta av god mat och dryck för att slutligen mötas upp vid vår festmetropol - Fiskerilokalen. Varje år arrangeras av en grupp privatpersonen. Kanske har du/ni turen att bli "uppraggad" som deltagare.

Välkommen att delta vid våra evenemang. De sker både i föreningsregi och i privat regi. Det som är viktigt för ett samhälle som Bua är att det alltid finns något på gång och något att se fram emot.

 

Vi har en ypperlig festlokal i form av Fiskerilokalen och samtidigt traditioner som är värda att hålla hårt i exempelvis Valborgsfirandet och Makrillfestivalen.