Evenemang

Makrillfestival

I juli öppnar Bua sina armar för bygdens största arrangemang - Makrillfestivalen. Under en dag serveras tusentals portioner makrill m mos och våfflor m grädde och sylt. Upptill erbjuder knallar och lotteristånd tillsammans med tivoli ett stort utbud av nöje. Föreningen Buas Framtid arrangerar tillsammans med ortens idrottsförening Bua IF. Läs mer om arrangemanget här.

Valborgsfirande

Fotograf: Malin Arnesson Fotograf: Malin Arnesson

För 41:a året i rad firar vi Valborg i Bua. Traditionen började som ett jippo där ortens musikkår underhöll och bägge stora arbetsgivarna Ringhals och Värö Bruk stod för kulorna. Idag är det Föreningen Buas Framtid som tillsammans med sponsorer erbjuder marsch med facklor, vårtal, valborgsmässoeld och fyrverkeri. Välkommen att välkomna våren den 30:e april på Båle. 

Midsommarfirande

På Västkustvallen arrangerar idrottsföreningen Bua IF midsommarfirande. Där kan gammal som ung komma och dansa kring den vackra stången, köpa lotter eller kanske testa lyckan i "Finns i sjön". Varmt välkomna hälsas alla boende och besökande till detta arrangemang. Allt överskott går oavkortat till föreningens utveckling.

Norvalla Marknad

I Väröbacka arrangeras Hallands största marknad - Norvalla Marknad. Hit lockas knallar och besökare i mängder. Varje år slår alltid ett nytt rekord!
Det är nästan något magiskt över Norvalla Marknad. Hur dåligt vädret än är under sommaren så är det alltid bra väder när denna dagen är, och det är alltid samma dag varje år - den 4:de torsdagen i juli.

Välkommen att delta vid våra evenemang. De sker både i föreningsregi och i privat regi. Det som är viktigt för ett samhälle som Bua är att det alltid finns något på gång och något att se fram emot.

 

Vi har en ypperlig festlokal i form av Fiskerilokalen och samtidigt traditioner som är värda att hålla hårt i.