Kontaktperson: Erna Axelsson, Lyckevägen 4, 452 65 Väröbacka

Telefon kontaktperson: 0340-660319

Välkommen till Friska Viljors motionsgymnastik på basnivå. Vi träffas cirka 25 gånger under höst och vår. Under en timme tränar vi allsidigt med fokus på att underhålla och bibehålla rörlighet i leder och muskler. Välj att träna i Buaskolans idrottshall eller i Väröbacka idrottshall. Avgiften för 2014/15 (höst och vår) är 500 kronor.

Visa hela inlägget »

Styrketräning och Spinning

Besöksadress: Bua Hamn

Telefon 0340- 66 01 66 alt. 0733-60 56 52

E-post: my.delring@palsonplat.se

Hemsida: www.västerhavsgym.se

Visa hela inlägget »

Inom och utomhusbana i Bua centrum.

Visa hela inlägget »

www.klosterfjordensgk.com

 

Besöksadress: Kungsgården 4, Åskloster

Telefon: 0340-62 60 19

E-post: info@klosterfjordensgk.com

 

Klubben ligger ca 8 km från Bua, stax söderut. En öppen bana med seasidekaraktär där vindarna från Västerhavet har fritt spelrum, belägen i det anrika kulturlandskapet runt Åsklosters Kungsgård. Gamla märgelgravar, utgrävda vattendammar, ett kanalsystem från 1800-talet, naturliga diken samt gamla stengärdsgårdar sätter sin prägel på banan. Banan är både utmanande och förlåtande för alla kategorier av spelare.

 

Banan har slope för 18 hål med 9 greenområden och 18 tee. Du väljer själv om du vill spela 9 eller 18 hål. Vi har 6 övningshål där även de som inte har grönt kort kan få testa hur det är att spela golf. Här finns driving range, puttinggreen och inte minst ett trevligt café.

Visa hela inlägget »

Vi arbetar just nu för högtryck för att få Kattegattsleden förbi Ringhals kärnkraftverks Infocenter, Bua småbåtsmarina med Gateway samt Södra Cell Värö och vidare norr mot Kungsbacka och/eller söder mot Varberg.

 

En första sträckning går via landsväg från Frillesås till Väröbacka, därifrån en avstickare mot Ringhals som sedan via cykelväg når Bua Hamn och en gateway med uppgifter om området, näringsidkare. Här ska oxå gå att övernatta, tvätta, duscha och laga cykeln. Möjligheter till att surfa på Internet skall oxå finnas.

 

Från Bua Hamn går vägen vidare söder ut med två alternativa sträckningar (se nedan förslag). Dels en direktlinje till Limabacka och dels en mycket kustnära sträckning som följer Bua, Sanddamm, Trollåsen, Lahall och Limabacka. Efter Limabacka följer cykelvägen bland annat den gamla banvallen mot Varberg.

Rosa sträcka planeras färdigställas 2012, blå sträckning är alternativ kustnära dragning längs med landsvägar av asfalt och grus.
Visa hela inlägget »

Brygghuset i Bua har en variation av pass året om. Under vår och hösttermin kör de enligt ett fast schema som du enklast kommer åt via hemsidan. Under sommar- och vinterlov förekommer extrainsatta pass och aktiviteter.

 

Välkommen att kontakta Brygghuset om du är intresserad!

Visa hela inlägget »

Badplats Båle

Foto Emma Gustafsson - Hallands Nyheter Foto Emma Gustafsson - Hallands Nyheter

Barnvänlig sandstrand med gungor, sanddynor för lek och långgrunt vatten, passande för alla åldrar. Stenar perfekta för krabbfångsten finns här för de yngre.

 

Tillgång till utedass finns, dock inte rinnande vatten. 

 

Skyltning till stranden finns från centrum. Parkering görs där plats finns.

 

Respektera att badförbud för hundar gäller från första maj till sista augusti.

Badplats Fyren

Du når vattnet från klipporna, sandstrand, badbrygga eller via ankrad båt. Bra strand för krabbfiskande och sandslottsbyggande barn eller ni som snabbt och enkelt vill kliva ner i vattnet från badbrygga.

 

Tillgång till utedass finns, dock inte rinnande vatten.

 

Skyltning till stranden finns från Bua Hamn. Parkering finns utmärkt för både små och stora ekipage, husbilar kan dock ha svårt att komma fram på soliga dagar då flera parkerar längsmed dikesrenen.

 

Respektera att badförbud för hundar gäller från första maj till sista augusti.

Badplats Bua Strand

Bua Strand är den långa vackra kustlinjen Bua har mot Syd-Väst. Detta område bjuder på klippor och små badplatser utformade för de mindre sällskapen. Många är vi som har våra favoritklippor.

 

Området präglas av sommarbostäder, men här finns också fler åretruntbostäder som har en vacker utsikt året om. Bua Strand har sin egna vägförening som gör mycket för att hålla naturen vacker och öppen. Vänligen respektera att det finns många hushåll i närheten, så var diskret när du badar.

 

Finn din egen oas på Bua Strand! Välkommen!

Badstrand Sanddamm

Strax söder om Bua samhälle, ca 1,5 km, ligger Sanddamm. Ett mysigt bad för den lilla familjen, då det är lagom långgrunt med sandbotten. Med gräsmatta, sandstrand och klippor att ligga och sola på.


Närhet till båthamn med badstege och lite djupare vatten. Lagom stor parkering med plats för ca: 30 bilar.


Det finns torrdass som kommunen sköter om.


Respektera att det råder badförbud för hundar under perioden 1 maj till sista augusti.

Visa hela inlägget »

www.buaif.se

Besöksadress: Kustroddarevägen 19, 432 64 Bua

Telefon: 0340-66 14 80

E-post: info@buaif.se

 

Bua IF bjuder på fotboll under sommaren och innebandy under vintern.

Visa hela inlägget »

Buas båtklubb har segelkurser för den väderbitne. Bua Båtsällskap är anslutna till Västkustens Båtförbund och Västkustens Seglarförbund.

 

buabåtsällskap.se

Postadress:
Bua Båtsällskap
Båtafjordsvägen 16
632 64 Bua

E-post:
info@buabatsallskap.se

Visa hela inlägget »

Centralt i Bua, vid vattentornet, finner du en upplyst 1,5 km lång motionsslinga. Underlag grus. (se rödstreckad slinga nedan)

 

I Lingome, 3 km strax norr om Bua, vid Ringhals kärnkraftverk, finner du två välunderhållna motionsslingor om 3,5 och 5 km. Underlag bark. Utsikten är härlig, du kan se Vendelsöarna och en vacker kustlinje.

 

Vill du vandra finns det uppmärkta terrängslingor i närheten Bua Fyr. Blå, gul och röd. (se nedan bild). Slingorna följer du genom markeringar i marken, träden och ibland via uppsatta band i buskaget. Slingornas sträckning varierar, och underlaget är varierande från skogsstigar, rullstensås till klippor.

Visa hela inlägget »

Utgår under sommartid från Bua Hamn

 

Telefon 033-29 45 75, alt 0705-29 45 76

 

För mer information, besök deras hemsida http://www.batfjordensfiske.se/

 

Visa hela inlägget »