Årets Buabo 2011

Under Makrillfestivalen 2011 utsågs Krille Svahn till Årets Buabo 2011. Det var i stor konkurrens som denhär sällskapstörstande och socialbegåvade man tog hem den finaste utmärkelsen vi har i Bua. Han förtjänar den stort och vi hoppas han fortsätter att bjuda på sina texter i tidningen, samlingar på den lokala baren för Quiz och vid auktioner på Second Hand i byn. Grattis Krille! Det är med glädje föreningen Buas Framtid ger dig denna utmärkelse!

Grattis Krille! Du är årets Buabo!

 

Det tycks att Du får en inre tillfredsställelse av att kunna fixa något som gynnar alla andra i vår by. Utan ekonomiska spekulationer och på ett otvingat och oegoistiskt sätt uppmärksamma vardagen. Du vänder och vrider på dina ord och får dem på pränt på ett mästerligt sätt – det gör oss glada och fulla med patriotism, oavsett om vi är infödda eller inflyttade!

 

Du upplevs som en prestigelös Buabo som välkomnar alla. Med smäcken på huvudet, och en krullig lock som sticker ut därunder nickar du mot alla du möter. Baktill på cykeln har du din dotter och när du inte är ute med henne, ryktas det om att du förlustar dig på Second Hand eller coachar dina bägge grabbar på fotbollsplanen.

 

Det är inte lätt att få ihop vardagen för en småbarnsförälder, men Du verkar lyckas! Eller så är det kärleken till din familj, vänner och samhälle som gör att du orkar och hinner med uppfostran, extraknäck som kåsör och krönikör samt agerar otvingad ambassadör för Bua.

 

Krille Svahn har på alla sätt förtjänat att vara hedersfigur för Bua – Årets Buabo!

Bua den 16 juli 2012

Bildserie

Hedersutmärkelsen gick 2011 till Krister Svahn. Ett fullsatt Makrillfestivalen följer honom när han tar sig fram och upp på scen. Motiveringen ser du här till vänster.
Ordförande Victoria läser upp motiveringen för en smått chockad Krille.
Oj, Krille är mållös. Men fattar sig och säger från hjärtat: "Detta priset är inte bara mitt, det tillhör alla Buabor!" Och va rätt han har!