Henrik Svahn - Årets Buabo 2012

Framtidens väktare - "du är faktiskt lite av en hjälte".

 

Utmärkelsen Årets Buabo är grundat för att uttryckligen visa eldsjälar att deras engagemang syns och är omtyckt. I hård konkurrens har det i år gått till Dig. Du har bjudit in nya människor i debatten och breddat vad föreningen Buas Framtid kan uträtta. Ett stort tack för ditt engagemang och tid. Ett stort tack för din stolthet och envishet. Tack Henrik - du är framtidens väktare.

 

Ditt engagemang för Buas och Värös främjande är exempellöst i vår lokala moderna historia. Med en handlingskraft och enormt engagemang som imponerar på flertalet tog du och den aktionsgrupp som skapats hem "segern". Både före, under och efter hamnfrågan har Du verkat för Buas utveckling. Du kombinerar vältalighet med en förmåga att kritiskt analysera, strukturera och agera på både möjligheter och svårigheter.

 

Du var inte ensam om att kämpa mot en ny hamn i Värö, men var en god ledare och ett mycket bra ansikte utåt när det behövdes som bäst. Du var den som tog dig an kampen mot de "STORA" politikerna, satte Bua på kartan och talade om att här hade de inte en chans att köra över oss stolta Buabor! På ett storstilat och kompetent sätt ledde Du ett fantastiskt lag med frivilligarbetare.

 

Det är inte bara där du presterar. Det vilar en entusiast och en ortsvurmare i dig. Du bevakar omvärlden så att den blir till fördel och styrka för orten. Att dina intressen sedan länge legat på att värna om Bua och Värö råder ingen tvekan om. Sedan tidigare har du arbetat ideellt i föreningen Buas Framtid med bland annat Bastuprojektet som ett resultat, men även postnummerjakten och ett förbättrat rykte för orten.

Bua den 14 juli 2012

Bildserie från Årets Buabo 2012

Hedersutmärkelsen går 2012 till Henrik Svahn. En fullsatt Makrillfestival applåderar honom där han ödmjukt intar scen och får sitt specialgjorda pris - Trollåsens Henrik, framtidens väktare. Motiveringen ser du här till vänster.
Ordförande Victoria läser upp motiveringen.
Henrik tackar inte bara aktionsgruppen för ett väl genomfört arbete utan även hans fru Anna och barnen för att de accepterat hans engagemang som ofta inkräktade på deras kvällar och helger.