Årets Buabo 2014

Under Makrillfestivalen varje år har vi som tradition sedan några år tillbaka att utse årets Buabo.

I år gick priset till Kenneth Berntsson, ordförande i Båtfjordens hamn (Bua hamn).

Motivering till årets pris lyder enligt följande:
...
Som ordförande i Båtfjordens hamn har Kenneth lagt ner ett oerhört jobb för att iordningställa den fina hamn som vi ortsbor och turister nu kan ta del av.

Kenneth syns i stort sett varenda dag i hamnen pysslande med någonting. Han har gjort väldigt mycket för att lyfta hamnen och dess omgivning till vad den är idag, helt ideellt!

Med sin stora entusiasm och kunskap driver Kenneth Buas hamn framåt. Han är en sann eldsjäl!

Genom sitt agerande har Kenneth bidragit till Buas rykte om sig att vara en handlingskraftig bygd där invånarna tar ansvar och driver utvecklingen framåt.

Vi tackar Kenneth för hans insatser med en hedrande utmärkelse som årets Buabo 2014.
...

Priset – ett förkläde och en sjösäker bag-in-boxkasse med innehåll, är sponsrat av Kenneths f.d. granne Ingela Seehuusen på Seehuuset AB.

Årets Buabo utses av invånarna i Bua, detta genom att förslag på person tillsammans med motivering under våren och fram till veckan innan Makrillfestivalen skickas in till Buas Framtid. 

Årets BuaBo 2013

Hedersutmärkelsen 2013 gick till Victoria Wiman. "En eldsjäl som med sitt stora engagemang och sin sprudlande energi, genomfört sina uppdrag med glans och som aktivt jobbat för att sätta Bua på kartan Victoria utstrålar en förvissning om en blomstrande framtid för Bua och har framgångsrikt drivit utvecklingen av Bua i en positiv riktning. Victoria är en person man blir glad av!" Priset var vackra fototavlor med Buamotiv, levererade av Jan Puuraid - en av byns mästerfotografer.

Årets Buabo 2012

Hedersutmärkelsen gick 2012 till Henrik Svahn. För en nästintill övermänsklig insats i Hamn-frågan och för ett oegoistiskt agerande. Inför en fullsatt Makrillfestival tar han ödmjukt emot sitt specialgjorda pris - Trollåsens Henrik, framtidens väktare.

Årets Buabo 2011

Hedersutmärkelsen gick 2011 till Krister Svahn. En solstint Makrillfestival följer honom när han tar sig fram och upp på scen. Krister får priset för sin ideella anda, kluriga quiz på byn krog och för otal härliga och uppmuntrande krönikor i stadens tidning.