Årets Buabo 2015

Under Makrillfestivalen varje år har vi som tradition sedan några år tillbaka att utse årets Buabo.

I år gick priset till Klas Tropp, tränare och materialare i Bua IF.

Motivering till årets pris lyder enligt följande:
...
En eldsjäl inom Bua IF som under många år ställt upp i vått och torrt för våra idrottande ungdomar. En sann ledare och ett gott föredöme för våra unga.
Utöver arbetet med idrotten får Klas priset för sitt långvariga engagemang för att anordna Makrillfestivalen. 

Priset består därför av ett fiskfat i keramik med makrillinspirerad dekor, designat och tillverkat av Buas egen keramiker Marie Ragnarsson, Ax Konst och Keramik.

...

Årets Buabo utses av invånarna i Bua, detta genom att förslag på person tillsammans med motivering under våren skickas in till Buas Framtid. 

Årets BuaBo 2015

2015 fick Klas Tropp från Bua IF priset med följande motivering: En eldsjäl inom Bua IF som under många år ställt upp i vått och torrt för våra idrottande ungdomar. En sann ledare och ett gott föredöme för våra unga. Utöver arbetet med idrotten får Klas priset för sitt långvariga engagemang för att anordna Makrillfestivalen. Priset består därför av ett fiskfat i keramik med makrillinspirerad dekor, designat och tillverkat av Buas egen keramiker Marie Ragnarsson, Ax Konst och Keramik.

Årets BuaBo 2013

Hedersutmärkelsen 2013 gick till Victoria Wiman. "En eldsjäl som med sitt stora engagemang och sin sprudlande energi, genomfört sina uppdrag med glans och som aktivt jobbat för att sätta Bua på kartan Victoria utstrålar en förvissning om en blomstrande framtid för Bua och har framgångsrikt drivit utvecklingen av Bua i en positiv riktning. Victoria är en person man blir glad av!" Priset var vackra fototavlor med Buamotiv, levererade av Jan Puuraid - en av byns mästerfotografer.

Årets Buabo 2012

Hedersutmärkelsen gick 2012 till Henrik Svahn. För en nästintill övermänsklig insats i Hamn-frågan och för ett oegoistiskt agerande. Inför en fullsatt Makrillfestival tar han ödmjukt emot sitt specialgjorda pris - Trollåsens Henrik, framtidens väktare.

Årets Buabo 2011

Hedersutmärkelsen gick 2011 till Krister Svahn. En solstint Makrillfestival följer honom när han tar sig fram och upp på scen. Krister får priset för sin ideella anda, kluriga quiz på byn krog och för otal härliga och uppmuntrande krönikor i stadens tidning.