Hur ska vi utveckla Bua?

Ska vi märka ut fler utkiksplatser och göra det möjligt för en skön paus där? Ska vi märka ut fler utkiksplatser och göra det möjligt för en skön paus där?

Mer turism? Fler boende?

Föreningen Buas Framtid är till för att utveckla den bygd vi alla är så måna om. Men vad är det egentligen som behöver utvecklas? Vilken vision ska vi styra byns utveckling mot?

 

 

Tillsammans med Vår By - Vår Framtid arrangerade Buas Framtid en framtidsverkstad den 31 maj med siktet inställt på Bua år 2020! Arbetet fortsätter nu med en Lokal Utvecklingsplan, deadline okt 2011

Framtidsverkstad i Bua - 31 maj 2011

Såhär såg det ut när ett 50-tal Buabor träffades för att visionera om framtiden.

 

Deltagarna är placerade vid bord och förberedda inför de uppgifter som väntar på dem.

 

Medelåldern låg runt 60-65, och för att fånga upp fler visioner från ungdomar kommer vi att hålla liknande framtidsverkstäder i årskurs 7-9 i Buaskolan under hösten.

Ilva, redovisar för deltagarna hur hennes grupp vill att Bua ska se ut 2020. Håkan Eriksson, moderator, assisterar.

 

Synpunkter som framkom hos samtliga arbetsgrupper var hamnens betydelse för samhället. Framförallt som attraktion men oxå som motor för fortsatt turism och bostäder.

 

Alla synpunkter samlades in från mötet och sammanställdes av Håkan Eriksson från Region Hallands arbetsutskott Vår by - Vår Framtid. Ladda ner materialet här från vår hemsida.

Idéworkshop med Buas ungdomar

Ung i Halland hjälpte Buas Framtid att hålla en Idéworkshop med våra ungdomar. En härlig kompott med idéer och framtidsvisioner! Ungdomarnas arbete kommer att arbetas in i samhällets lokala utvecklingsplan. Vi ser ljust på framtiden.

 

Har du facebook och vill ta del av foton och kommentare. Kolla in här: Idéworkshop Nov 2011

Ungdomarna vid Idéworkshop hösten 2011. Vilka idéer! Heja Bua!!!

Var med och påverka!

Företag, föreningar och privatpersoner - gör era röster hörda. Berätta om hur Du vill att det ska vara att leva, bo och verka i Bua.