Vi MOT ny hamn i Värö

Under en presskonferans den 7 oktober 2011 gick kommunen ut med en förstudie som handlade om att kunna flytta Varbergs Hamn till Sanddamm utanför Södra Cell.

 

Förstudie av ny hamnlokalisering i Värö

 

Det är ett ärende som vi i föreningen tycker är viktigt. För att göra det möjligt att så mycket fokus som möjligt blev lagt på detta så anlitade vi kraft utanför styrelsen.

 

Buas Framtid tog ställning mot en ny industrihamn i Sanddamm/Bua. Detta arbete kom att ledas av Henrik Svahn, där han tillsammans med en arbetsgrupp, i Buas Framtids namn, verkar mot en ny industrihamn Sanddamm/Bua.

 

Ett stort engagemang visades från kringboende och sommarboende. Det blev en aktionsgrupp uppdelad på nedan områden.

  • Opinion/Media
  • Naturvärden/naturpåverkan
  • Planering/tillståndsprocess
  • Politisk påtryckning
  • Hamnfrågan/logistik/ekonomiska kalkyler
  • Påverkan på Bua/Värö (övrig påverkan pendelstation, vägar etc)
  • Webb

Arbetet drevs hårt och intensivt. Under några intensiva månader hösten 2011 lämnades inget åt spillo. Politikerna blev hårt uppvaktade, precis som samtliga företag som i nuläget använde sig av Terminalen i Varbergs Hamn. Slutsatsen vet vi nu - det blev ingen ny industrihamn i natursköna Sanddamm.

 

Buas Framtid riktar ett stort tack till Henrik Svahn som helt oegoistiskt drev detta arbete. Vi är otroligt tacksamma för alla de privatpersoner och företag som ställde upp med tid och pengar för att skydda vårt underbara Sanddamm.

 

TACK!

Sanddamm

loading...

Publiceringar

Förstudie för ny hamnlokalisering i Värö (från kommunens hemsida)

 

Flertalet artiklar och inlägg i HN och VP - läs dem under Nyheter här på hemsidan.

 

Henrik deltar i Hallandsnytt tillsammans med Jörgen Warborn (M). Se mer här.